En daarom WordPress

IMG_0342

In het eerste blog heb je een kijkje mogen nemen in het soepzootje dat zich in mijn hoofd bevindt. Soepzootje lees: warboel, doolhof, rommel, chaos, jungle. 

Dezelfde tekst schrijf ik nog eens maar dan met de kantekeningen die er in mijn gedachte bij op ploepen.

‘Mijn leven draait zo’n beetje om mijn brein, (‘he kat, niet op het toetsenbord gaan zitten. Ah als je zo kijkt ben je echt een liefding. waar was ik mee bezig?’) logisch zal je denken dat is bij iedereen zo. (‘Hoe werkt jou brein lief poezenbeest?’) Hoe anderen wereldgenoten dit bij zich zelf ervaren weet ik niet, ik kan immers niet in jou brein kijken. Wat ik wel weet is dat ik mijn brein ervaar als een ware complexiteit. En in mijn wereld die zich in mijn brein afspeelt voer ik dagelijks de strijd waarmee ik naar de simpelheid van het leven zoek. (‘ Mijn betekenis van simpel, wat zouden anderen simpel vinden? Monniken in oranje doeken.’)

En om die strijd te winnen heb ik agenda’s met extra losse briefjes en kaartjes (‘Zonder agenda ben ik nergens! Waar Ik ga gaat mijn agenda. De extra toegevoegde briefjes en kaartjes raken meermaals zoek…waar is het briefje eigenlijk van de sportschool, en die van laatst met het telefoonnummer van de pizza koerier? Ga ik straks zoeken, maar echt.’), digitale herinneringslijsten (‘Hier vergeet ik gewoon op te kijken…ik weet niet hoe dat komt.’), post-its (‘ik verwissel ze tig keer en dan plakken ze niet meer, niet mijn schuld’), white board (‘Mijn zwarte ‘whiteboard’ met witte stift vond ik heel hip, totdat ik nergens witte ‘whiteboardmarkers’ kon vinden, suf’), krijtverf op muren (‘Sinds de verhuizing moet ik dit nog steeds doen, maar dan loop ik weer het risico dat er steeds weer witte krijt op de achterkant van mijn jas achterblijft’) verschillende agenda’s op mijn iPhone nodig. (‘Op de momenten dat ik een afspraak digitaal wil vastleggen is bij mij altijd de batterij van mijn telefoon leeg’) Om de inhoud van mijn brein te ordenen en om het niet te vergeten.

Daar komen nog de bakjes, laatjes, pennenzakjes, tassen, rugzakken, broekzakken en iCloud (‘Stonden hier niet mijn foto’s op? Of had ik de vakantie foto’s op mijn SD staan? Moest ik dit nog ergens opslaan?’) bij om mijn wachtwoorden, foto’s en digitale foto’s (‘iCloud?of Dropbox?’), tekstbestanden (‘Pages of Drive? Had ik al een reserve kopie gemaakt?’), sleutels en paperclips te bewaren. Of nee, bewaren is niet het probleem want dat doe ik wel, het rondslingeren en onvindbaar worden van deze spullen is meer het probleem. 

(‘ Ik heb zelfreflectie anders zou ik zeggen dat al die spullen pootjes hadden,
serieus.’)

En ja dit gaat echt totaal buiten mijn krachten om, dit alles doe ik niet zelf.

Denk ik.’

Ploept er ook nog in me op dat ergens op een of andere site mijn reisverslagen van Afrika staan. Welke site dan? En dat wachtwoord? Eigenlijk was die site niet eens fijn in gebruik, waar ga ik de volgende reis in vastleggen? Misschien is een ouderwets dagboek een idee, maar daar verwacht ik geen tijd voor te hebben gezien ik altijd digitaal ben. Waarop deed die ene ook alweer blog’s schrijven toen in Afrika? Nu bijna een jaar later gaat er ineens een lichtje branden. (‘Ik was vast het lampje weer eens kwijt’) WordPress dus. (‘Nee kat macbook is voor mens, brokjes is voor kat, ja je bent lief’) 

2 Reacties op “En daarom WordPress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s