Waar ik aan-dacht…

Ik merk dat ik mij met zoveel verschillende dingen bezig houd dat ik het soms niet meer overzie. 

Waar dacht ik aan, net, voordat ik het weer vergat?

De gedachtes komen en gaan. Ik ben thuis mij aan het voorbereiden op een dag werken, ik pak mijn rugzak en bedenk dat ik mijn flesje water nog van boven wil halen, laat ik dit nou vandaag niet weer vergeten.  

Terwijl ik koffie zet denk ik ondertussen dat als ik toch boven dat flesje pak ik dan meteen op zolder mijn agenda moet halen en mee moet nemen. En hoe laat begon die les nou op de sportschool? Ik heb daarna vast nog wel tijd om even wat te lezen van de theorie van die online cursus. 

En morgen moet ik maar eens de rapportage gaan schrijven van de afgelopen werkdag. En als ik dan aankomende donderdag nog even mijn voicemail ga beantwoorden en mijn To-do-list ( in mijn hoofd dan) nog eens na loop. En hem misschien wel daadwerkelijk even uitschrijf zodat ik kan gaan afvinken. 

Hoe laat moet ik morgen werken? Ik kan dan hopelijk voor die tijd, als ik opschiet en het niet vergeet, kattenvoer halen. 

Wat eet ik eigenlijk zelf , moest ik dat nog halen?

Ik kijk vanavond na het sporten eerst in de koelkast voor een check up. De sportschool….moest ik nog checken, doe ik zo wel even voordat ik weg ga. Ik pak mijn telefoon en zie nog onbeantwoorde e-mails…wanneer dan??? 

Ik drink zuchtend mijn koffie op en kijk nog eens voor de zekerheid in mijn agenda, ik had net al gekeken maar weet niet meer wat er stond. Ik keek alleen geloof ik, zonder het te lezen en echt op te slaan. Omdat ik op dat moment eigenlijk alweer ergens anders over nadacht. Muziek , ja ik wil muziek, ik zoek Spotify op en zet wat lekkers aan en zet de lege beker van de eerder gezette koffie weg. 

Goed, ik kijk nog eens in mijn agenda, ja de tijd klopt echt, ik begin om 16:00 uur, dan moet ik nu toch echt snel de deur uit, story of my life, altijd op het laatste moment, altijd nog maar net op tijd.

Ik rijd op de brommer, heb ik mijn telefoon wel meegenomen? Ik voel in mijn zak, nee niks, zal wel in mijn rugzak zitten. En ik rij rustig verder en kijk een beetje om mij heen, het is mooi hier. Hoe laat begon die les nou vanavond…Ik probeer mijn aandacht bij de weg te houden, in het hier en in het nu. 

Aandacht..en aandachtig dwaal ik net zo hard weer af. 

Eerst naar de omgeving, van wie zouden die leuke paardjes zijn die hier altijd in de wei staan? Dat witte paard lijkt mij de oudste, en die donkere is echt mooi gespierd en glanzend…  En daarna dwaal ik met mijn gedachte nog verder weg in mijn eigen wondere wereld van zwervende en voorbij komende gedachtes,  honderden licht gevende stipjes en puntjes, aandachtspuntjes. 

Twinkel twinkel little star…

Ik rij in het donker terug op mijn rode brommer en staar een beetje om mij heen. Het is donker en koud, kil en vochtig, maar in het steeds opvolgende licht onder de lantaarnpaal ook prachtig mooi. 

Het vocht in de lucht laat zichzelf zien doordat het het licht vangt die de lantaarns vrij laten en zich vormt tot miljoenen minuscule puntjes, zo klein als een speldenkop. 

Deze schittering fascineert mij en ik denk hierover na. 

Ik staar verder in het donker met recht voor mij de maan die schijnt. Groot en fel, aanwezig, en ik vergeet weer even alles om mij heen en richt mijn aandacht op het grote ronde aanwezige ding die op mijn netvlies schijnt. Ik zie de kraters en donkere plekken. 

Oh wacht, een stoplicht, ik stop en auto’s rijden voorbij, ook zij weten de natte lucht tevoorschijn te toveren met hun koplampen. Ik rijd weer door, door de donkere nacht die zo mooi is met zijn schijnende maan en lichtgevende puntjes die in deze wereld sterren heetten.

Ondertussen droom ik verder en besef mij weer dat ik een blog aan het typen ben, ik heb zin in koffie en kijk om mij heen. Naast de macbook ligt een boek, ik geloof dat ik aan het lezen was. “Wij zijn ons brein” heet het, juist…..

Koffie

Een Reactie op “Waar ik aan-dacht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s