Dream big, blog small

Nou heb ik al met al een aantal blogs geschreven. Eigenlijk ben ik daar zomaar ineens mee begonnen toen ik weer eens dromend uit het raam zat te staren. Ik ken mezelf niet anders dan dromend en ben als je het aan mijn moeder vraagt waarschijnlijk ook dromend geboren. 

En op die keer dat ik zat te denken op mijn zolderkamerje bedacht ik mij om mijn chaos in mijn hoofd wat te gaan ordenen. Een blog leek mij een leuke oplossing, dus zo begon ik. 

En vooral het woord leuk mag vetgedrukt en onderstreept gelezen worden. Ik heb niet de intentie om mijn lezers wat te leren of om elk media item mijn mening te laten horen. Het verhaal dat ik schrijf gaat over mij, of in ieder geval over iets dat zich in mijn hoofd afspeelt. 

Ik zat zonet weer een beetje in mijn gedachte en zat wat te surfen op het net. Kom ik terecht op een hele leuke site van iemand die alles weet van bloggen. Is dat niet fantastisch? Daar haal ik vast wat leuke wetenswaardigheden was mijn verwachting. Nou niets was minder waar. 

Want wat blijkt nou. Ik blog dus helemaal totaal verkeerd. Alle punten die je kunt overslaan sla ik over. Alles wat je fout kunt doen doe ik fout. 

Mijn blog moet dus om te beginnen authentiek zijn. Heel stom want dat is het sowieso omdat er van mij maar 1 is. Dus deze keur ik af. Mijn blog moet een killer blog zijn en dat wordt het door niet te schrijven voor mijzelf maar voor de lezer. ( Sorry maar ik blog eigenlijk voor mijn eigen plezier.) Mijn headers moet ik niet in 10 seconden schrijven want dan worden ze niet best. En toch schrijf ik een titel van je pats noem en er is een titel ontstaan. Verder ontbreekt het mijn blogs aan “deelbaar in socialmedia ( dus wat houdt de maatschappij bezig en speel daar op in!) en zoekbaar in zoekmachines”) , even kort samengevat. En ook heb ik geen handige vernuftige foto-shop-app-tools om mijn foto’s blog proof en blog prof te maken. Ik zal maar eerlijk opbiechten dan dat ik helemaal geen fotografe ben. En dat ik de foto’s die ik gebruik ordinair van het web jat. ( Mocht daar verandering in komen dan zal ik melden dat de foto netjes door mij is gefotografeerd en bewerkt, maar vooralsnog niet.) 

En ach , misschien spreken mijn verhalen niemand en jou niet aan. ( Dit is het moment waarop ik jou op jouw gevoel aanspreek, dat schijnt erg blogwaardig te zijn. ) Toch heb je nijn verhaal dan al gelezen anders zou je je mening niet gevormd kunnen hebben. En het mag, je hoeft ook niet leuk te vinden. 

Ik houd het er bij dag ik blog om mijn dromen en gedachte te delen ( ja, ook als je er niet op zit te wachten doe ik het toch). Ik verplicht immers niemand om het te lezen. Ik vind het leuk om te schrijven over wat mij bezig houd en misschien vind jij het leuk om te lezen. Misschien vind je het zelfs wel leuk om mijn blog te lezen ondanks al mijn blogfouten. Vanaf nu is dat een woord. 😉 

Ik droom en blog gewoon lekker verder op mijn aller eigenste manier. 

Of ik beter word in het bloggen? We zullen het zien , de tijd zal het leren. Wat ik wel weet is dat ik een dromer ben en wil blijven, en zal blijven.  

En dan moet ik nu aan het einde van deze pagina een CTA schrijven. Jaja, een Call-to-action, iets van een vraag aan mijn lezers of het starten van een discussie, want op die manier kom jij terug op mijn pagina om te lezen. Spannend hè?! ( <== dat is ‘um !) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s